| |||||||||
| Składniki | ||
| Biszkopt: | ||
| jajko | 10 sztuk | |
| cukier | 25 dekagramów | |
| mąka tortowa | 25 dekagramów | |
| kakao | 5 dekagramów | |
| Masa: | ||
| jajko | 6 sztuk | |
| cukier | 30 dekagramów | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 3 opakowania | |
| pomarańcze | 2 sztuki | |
| orzechy | 10 dekagramów | |
| kakao | 5 dekagramów | |
| rodzynki | 5 dekagramów | |
| czekolada | 1 opakowanie | |
| spirytus | 100 mililitrów | |
| olejek rumowy | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Jeden dzień wcześniej upiec biszkopt z podanych składników. |
| Krok 2 |
| Przekroić biszkopt i skropić wodą wymieszaną z sokiem z cytryny i cukrem. |
| Krok 3 |
| Kasię ucieramy z cukrem, dodajemy po jednym jajku, aż masa będzie puszysta. |
| Krok 4 |
| Część białej masy odkładamy do ustrojenia tortu. |
| Krok 5 |
| Dodajemy kakao, spirytus wg uznania, olejek, bakalie, pomarańcze i czekoladę pokrojone w kostkę. |
| Krok 6 |
| Masą przekładamy tort i dekorujemy. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |