Tort Węgierski

1


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Biszkopt:
jajko10 sztuk
cukier25 dekagramów
mąka tortowa25 dekagramów
kakao5 dekagramów
Masa:
jajko6 sztuk
cukier30 dekagramów
Kostka do pieczenia Kasia3 opakowania
pomarańcze2 sztuki
orzechy10 dekagramów
kakao5 dekagramów
rodzynki5 dekagramów
czekolada1 opakowanie
spirytus 100 mililitrów
olejek rumowy1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Jeden dzień wcześniej upiec biszkopt z podanych składników.
Krok 2
Przekroić biszkopt i skropić wodą wymieszaną z sokiem z cytryny i cukrem.
Krok 3
Kasię ucieramy z cukrem, dodajemy po jednym jajku, aż masa będzie puszysta.
Krok 4
Część białej masy odkładamy do ustrojenia tortu.
Krok 5
Dodajemy kakao, spirytus wg uznania, olejek, bakalie, pomarańcze i czekoladę pokrojone w kostkę.
Krok 6
Masą przekładamy tort i dekorujemy.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl