|
Składniki | ||
Biszkopt: | ||
jajko | 10 sztuk | |
cukier | 25 dekagramów | |
mąka tortowa | 25 dekagramów | |
kakao | 5 dekagramów | |
Masa: | ||
jajko | 6 sztuk | |
cukier | 30 dekagramów | |
Kostka do pieczenia Kasia | 3 opakowania | |
pomarańcze | 2 sztuki | |
orzechy | 10 dekagramów | |
kakao | 5 dekagramów | |
rodzynki | 5 dekagramów | |
czekolada | 1 opakowanie | |
spirytus | 100 mililitrów | |
olejek rumowy | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Jeden dzień wcześniej upiec biszkopt z podanych składników. |
Krok 2 |
Przekroić biszkopt i skropić wodą wymieszaną z sokiem z cytryny i cukrem. |
Krok 3 |
Kasię ucieramy z cukrem, dodajemy po jednym jajku, aż masa będzie puszysta. |
Krok 4 |
Część białej masy odkładamy do ustrojenia tortu. |
Krok 5 |
Dodajemy kakao, spirytus wg uznania, olejek, bakalie, pomarańcze i czekoladę pokrojone w kostkę. |
Krok 6 |
Masą przekładamy tort i dekorujemy. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |