| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Oddzielić żółtka od białek, białka ubić na sztywno, dodać cukier, ubijać, dodać żółtka. |
| Krok 2 |
| Dodać przesiane mąki, wymieszać. |
| Krok 3 |
| Formę wysmarować tłuszczem, dno wyłożyć pergaminem. |
| Krok 4 |
| Masę wlać do formy i piec ok. 30min. |
| Krok 5 |
| Krem sporządzić zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, dodać miękką margarynę Kasia i ajerkoniak. |
| Krok 6 |
| Z zimnej przegotowanej wody, spirytusu i likieru kakaowego sporządzić poncz. |
| Krok 7 |
| Biszkopt podzielić na trzy blaty, każdy blat polać ponczem, wyłożyć krem, rodzynki i potarte czekolady. |
| Krok 8 |
| Boki tortu obsypać płatkami migdałowymi. |
| Krok 9 |
| Wierzch dowolnie udekorować. |