Przygotowanie |
Krok 1 |
Oddzielić żółtka od białek, białka ubić na sztywno, dodać cukier, ubijać, dodać żółtka. |
Krok 2 |
Dodać przesiane mąki, wymieszać. |
Krok 3 |
Formę wysmarować tłuszczem, dno wyłożyć pergaminem. |
Krok 4 |
Masę wlać do formy i piec ok. 30min. |
Krok 5 |
Krem sporządzić zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, dodać miękką margarynę Kasia i ajerkoniak. |
Krok 6 |
Z zimnej przegotowanej wody, spirytusu i likieru kakaowego sporządzić poncz. |
Krok 7 |
Biszkopt podzielić na trzy blaty, każdy blat polać ponczem, wyłożyć krem, rodzynki i potarte czekolady. |
Krok 8 |
Boki tortu obsypać płatkami migdałowymi. |
Krok 9 |
Wierzch dowolnie udekorować. |