Tort winogronowy
  • 60 minut
  • Łatwe

Składniki:

  • biszkopt: - 3 opakowania
  • galaretka - 3 opakowania
  • krem do tortów - 2 opakowania
  • budyń - 1 opakowanie
  • mleko - 2 szklanki
  • orzechy - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Pieczemy 3 biszkopty według ulubionego przepisu.
  2. Na pierwszy biszkopt kładziemy winogrona, zalewamy tężejącą galaretką. Odkładamy do lodówki do zgęstnienia.
  3. W tym czasie rozpuszczamy budyń w 1/4 szklanki mleka, resztę gotujemy. Do zagotowanego mleka wlewamy rozpuszczony budyń, zalewamy galaretkę.
  4. Przykrywamy 2 płatem biszkoptowym, który smarujemy kremem tortowym.
  5. Na 3 biszkopt oraz boki tortu również kładziemy cienką warstwę kremu, górę ozdabiamy resztą winogron.
  6. Boki obsypujemy pokruszonymi orzechami.