Tort włoski

0


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
biszkopty10 dekagramów
żelatyna5 łyżeczek
serek mascarpone25 dekagramów
cukier8 dekagramów
kwaśna śmietana40 dekagramów
nalewka malinowa8 łyżek
gorzka czekolada8 dekagramów
maliny10 dekagramów
Przygotowanie
Krok 1
Część biszkoptów przekroić na pół i ustawić wokół brzegów tortownicy.
Krok 2
Spód formy wyłożyć pozostałymi biszkoptami.
Krok 3
Żelatynę rozpuścić według przepisu na opakowaniu.
Krok 4
Serek mascarpone utrzeć z cukrem, następnie dodać śmietanę i nalewkę malinową. Wymieszać.
Krok 5
Żelatynę przygotowaną wcześniej (zimną) pomału dodawać do masy, połowę czekolady zetrzeć na tarce i wsypać do kremu.
Krok 6
Następnie masę wlać do tortownicy na biszkoptowy spód.
Krok 7
Wstawić do lodówki na 3 godz.
Krok 8
Pozostałą czekoladę zetrzeć na duże wiórki, ułożyć na kremie i udekorować malinami, smacznego
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl