Przygotowanie |
Krok 1 |
Część biszkoptów przekroić na pół i ustawić wokół brzegów tortownicy. |
Krok 2 |
Spód formy wyłożyć pozostałymi biszkoptami. |
Krok 3 |
Żelatynę rozpuścić według przepisu na opakowaniu. |
Krok 4 |
Serek mascarpone utrzeć z cukrem, następnie dodać śmietanę i nalewkę malinową. Wymieszać. |
Krok 5 |
Żelatynę przygotowaną wcześniej (zimną) pomału dodawać do masy, połowę czekolady zetrzeć na tarce i wsypać do kremu. |
Krok 6 |
Następnie masę wlać do tortownicy na biszkoptowy spód. |
Krok 7 |
Wstawić do lodówki na 3 godz. |
Krok 8 |
Pozostałą czekoladę zetrzeć na duże wiórki, ułożyć na kremie i udekorować malinami, smacznego |