|
Składniki | ||
cebula | 1 sztuka | |
przecier pomidorowy | 11 łyżek | |
pieprz | 1 szczypta | |
sól | 1 szczypta | |
papryka | 1 szczypta | |
papryka czerwona | 0.5 sztuk | |
mięso mielone | 400 gramów | |
ogórki konserwowe | 7 sztuk | |
naleśniki | 12 sztuk | |
ser żółty starty | 300 gramów | |
pieczarki średnie | 10 sztuk |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso mielone przypraw i podsmaż. |
Krok 2 |
Pieczarki pokrój w plastry, cebulę posiekaj i podsmaż razem doprawiając solą i pieprzem. |
Krok 3 |
Paprykę i ogórki konserwowe pokrój w plasterki. |
Krok 4 |
Układaj tortu warstwami: naleśnik, przecier, mięso mielone, żółty ser, następna warstwa - naleśnik, przecier, pieczarki, żółty ser, kolejna warstwa - naleśnik, przecier, papryka i ogórek, żółty ser. |
Krok 5 |
Kolejne warstwy według smaku i uznania do wyczerpania produktów. |
Krok 6 |
Tort zapiekaj w temperaturze 180 stopni około 25 minut. |
Autor: pasibrzuch |