| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 1 sztuka | |
| przecier pomidorowy | 11 łyżek | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| sól | 1 szczypta | |
| papryka | 1 szczypta | |
| papryka czerwona | 0.5 sztuk | |
| mięso mielone | 400 gramów | |
| ogórki konserwowe | 7 sztuk | |
| naleśniki | 12 sztuk | |
| ser żółty starty | 300 gramów | |
| pieczarki średnie | 10 sztuk |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso mielone przypraw i podsmaż. |
| Krok 2 |
| Pieczarki pokrój w plastry, cebulę posiekaj i podsmaż razem doprawiając solą i pieprzem. |
| Krok 3 |
| Paprykę i ogórki konserwowe pokrój w plasterki. |
| Krok 4 |
| Układaj tortu warstwami: naleśnik, przecier, mięso mielone, żółty ser, następna warstwa - naleśnik, przecier, pieczarki, żółty ser, kolejna warstwa - naleśnik, przecier, papryka i ogórek, żółty ser. |
| Krok 5 |
| Kolejne warstwy według smaku i uznania do wyczerpania produktów. |
| Krok 6 |
| Tort zapiekaj w temperaturze 180 stopni około 25 minut. |
| Autor: pasibrzuch |