Tort-Wspaniała Zapiekanka Naleśnikowa

Składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • przecier pomidorowy - 11 łyżek
  • pieprz - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • papryka - 1 szczypta
  • papryka czerwona - 0.5 sztuk
  • mięso mielone - 400 gramów
  • ogórki konserwowe - 7 sztuk
  • naleśniki - 12 sztuk
  • ser żółty starty - 300 gramów
  • pieczarki średnie - 10 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Mięso mielone przypraw i podsmaż.
  2. Pieczarki pokrój w plastry, cebulę posiekaj i podsmaż razem doprawiając solą i pieprzem.
  3. Paprykę i ogórki konserwowe pokrój w plasterki.
  4. Układaj tortu warstwami: naleśnik, przecier, mięso mielone, żółty ser, następna warstwa - naleśnik, przecier, pieczarki, żółty ser, kolejna warstwa - naleśnik, przecier, papryka i ogórek, żółty ser.
  5. Kolejne warstwy według smaku i uznania do wyczerpania produktów.
  6. Tort zapiekaj w temperaturze 180 stopni około 25 minut.