Przygotowanie |
Krok 1 |
Przepis na biszkopt kokosowy: Białka ubić z cukrem, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, kokos, lekko wymieszać i upiec w tortownicy. Piec 45 minut - 180 stopni C. |
Krok 2 |
Przepis na biszkopt makowy: Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, kakao, kawę, mąkę z proszkiem do pieczenia, mak. Delikatnie wymieszać i upiec w tortownicy. Piec 45 minut - 180 stopni C. |
Krok 3 |
Przepis na biszkopt orzechowy: Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia, orzechy. Lekko wymieszać i upiec w tortownicy. Piec 45 minut - 180 stopni C. |
Krok 4 |
Pamiętaj, aby tort nie był suchy, a smaczny, to nasącz go kawą (najlepiej prawdziwą)!!! |
Krok 5 |
Masa: Część mleka zagotować z cukrem. W pozostałym mleku roztrzepać budyń z żółtkami. Na gotujące mleko wlać budyń z żółtkami i gotować ciągle mieszając. Kasię utrzeć, dodając stopniowo przestudzony budyń. Masę podzielić na dwie części, do jednej dodać sok z cytryny, do drugiej kakao. |
Krok 6 |
Składanie tortu: Z każdego biszkoptu wykroić 3 krążki różnej wielkości. I krążek makowy duży - orzechowy średni - kokosowy mały. Masa ciemna na brzegi, jasna na wierzch. II krążek orzechowy duży - kokosowy średni - makowy mały. Masa jasna na brzegi, ciemna na wierzch. III krążek kokosowy duży - makowy średni - orzechowy mały. |
Krok 7 |
Masa ciemna na brzegi, jasna na wierzch. Całość oblać polewą i udekorować. Boki obsypać kokosem lub orzechami. |