Przygotowanie |
Krok 1 |
Biszkopty upiec w tortownicy dzień wcześniej, odwrócić dnem do góry. |
Krok 2 |
Każdą galaretkę rozrobić w 1,5 szkl. wody, odstawić do stężenia całkowitego. Następnie pokroić w dużą kostkę, część zostawić do dekoracji. |
Krok 3 |
Na krem ugotować budynie na mleku, wystudzić, ukręcić do białości z Kasią, podzielić na trzy części, do jednej dodać 2 łyżki kakao, jedną zostawić jasną (do obłożenia tortu, więc ta część może być mniejsza), do trzeciej (może być tej masy więcej) dodać pokrojoną galaretkę, wymieszać. |
Krok 4 |
Biszkopty przekroić na dwa placki. Na paterę położyć jasny biszkopt, nasączyć, rozłożyć połowę dżemu i na to część ciemnego kremu, wyrównać. Biszkopt ciemny nasączony, krem z galaretkami, ciemny biszkopt nasączyć, druga połowa dżemu i na to reszta ciemnej masy. Wyłożyć jasny biszkopt, nasączyć i obłożyć cały tort jasną masą i udekorować resztą kremu i kostkami kolorowej galaretki. Schłodzić. Smacznego. |