| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mąkę, Kasię, cukier, sól, żółtko i mleko zagnieść na gładkie ciasto. Uformować kulę, zawinąć ją w folię i na 30 minut włożyć do lodówki. |
| Krok 2 |
| Ciasto rozwałkować i wylepić nim spód tortownicy o średnicy 24 cm. Równo okroić brzegi. |
| Krok 3 |
| Piec 20 min. w piekarniku nagrzanym do 200-225 stopni C. Ostudzić. |
| Krok 4 |
| Żółtka, cukier i cukier waniliowy utrzeć na puszystą masę, dodać twarożek, wymieszać. |
| Krok 5 |
| Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, odsączoną rozpuścić na małym ogniu i połączyć z masą serową. |
| Krok 6 |
| Ubić białka i oddzielnie śmietanę, a następnie połączyć z masą serową. |
| Krok 7 |
| Dokładnie wymieszać. |
| Krok 8 |
| Masę przelać na podstawę tortu i wstawić do lodówki do stężenia. |
| Krok 9 |
| Przed podaniem zdjąć kołnierz tortownicy, obłożyć owocami, boki tortu posypać zmielonymi orzechami pistacjowymi. |