| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Krem: miękką Kasię utrzeć na puszystą masę razem z cukrem, dodając ekstrakt waniliowy. |
| Krok 2 |
| Biszkopt: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, nie przestając miksować, dodawać żółtka. Wymieszaj mąkę z mąką ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia, delikatnie przesiej do masy jajecznej, dodaj zmielone migdały. Całość ostrożnie wymieszaj. |
| Krok 3 |
| Przełóż ciasto do wysmarowanej tłuszczem tortownicy o średnicy 26 cm. Piecz ok. 30 min w temperaturze 170°C, przestudzone ciasto przetnij na dwa krążki . |
| Krok 4 |
| Przekładaj ciasto maślanym kremem. |
| Krok 5 |
| Posmaruj brzegi i wierzch ciasta, obsypująć jego boki krokantem, a na wierzch połóż kwiatki cukrowe lub owoce. |