Tort z masą brzoskwiniową

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1110

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1.5 szklanki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 łyżeczki

1 puszka

2 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

2 szklanki

1 opakowanie

dekoracja:

1 opakowanie

1 słoik

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec 3 biszkopty: jasny, różowy i ciemny. Białka ubić, dodać cukier, potem żółtka, na końcu mąkę z proszkiem, piec w temp 180 C ok. 20 minut. Biszkopty pozostałe upiec tak samo, do różowego na końcu wsypać suchy kisiel, do trzeciego kakao. Wystudzić.

Krok 2

Na soku z brzoskwiń ugotować budynie - można dosłodzić do smaku, przestudzony zmiksować z Kasią. Wymieszać z kawałkami brzoskwiń.

Krok 3

Gotowe kremy ubić kremy z mlekiem. Przełożenie tortu: Biszkopt kakaowy - masa brzoskwiniowa - biszkopt różowy - krem czekoladowy - biszkopt jasny. Wierzch i boki tortu smarujemy kremem śmietankowym i dekorujemy.

1

Opinie o przepisie

  • Klaudia Januszczak

    Klaudia Januszczak, 20.05.2018

    Witam jesli chodzi o składniki na biszkopt to 12jaj podzielic na 3 biszkopty a reszte skladnikow przypada na jeden biszkopt??? Czyli mąka,proszek do pieczenia i cukier?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort z masą brzoskwiniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort z masą brzoskwiniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort z masą brzoskwiniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort z masą brzoskwiniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort z masą brzoskwiniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort z masą brzoskwiniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort z masą brzoskwiniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej