Tort z masą brzoskwiniową

0


Średnie


60 min.


1 os.

Składniki
jajko12 sztuk
mąka1.5 szklanek
cukier1 szklanka
proszek do pieczenia1 łyżeczka
kisiel czerwony1 opakowanie
kakao2 łyżeczki
brzoskwinie1 puszka
budyń śmietankowy2 opakowania
krem śmietankowy1 opakowanie
krem czekoladowy1 opakowanie
mleko2 szklanki
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
Dekoracja:
migdały1 opakowanie
wiśnie kandyzowane1 słoik
delicje1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Upiec 3 biszkopty: jasny, różowy i ciemny. Białka ubić, dodać cukier, potem żółtka, na końcu mąkę z proszkiem, piec w temp 180 C ok. 20 minut. Biszkopty pozostałe upiec tak samo, do różowego na końcu wsypać suchy kisiel, do trzeciego kakao. Wystudzić.
Krok 2
Na soku z brzoskwiń ugotować budynie - można dosłodzić do smaku, przestudzony zmiksować z Kasią. Wymieszać z kawałkami brzoskwiń.
Krok 3
Gotowe kremy ubić kremy z mlekiem. Przełożenie tortu: Biszkopt kakaowy - masa brzoskwiniowa - biszkopt różowy - krem czekoladowy - biszkopt jasny. Wierzch i boki tortu smarujemy kremem śmietankowym i dekorujemy.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl