Tort z masą brzoskwiniową
  • 60 minut
  • Średnie

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • 160-180 C °C

Składniki:

  • jajko - 12 sztuk
  • mąka - 1.5 szklanek
  • cukier - 1 szklanka
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • kisiel czerwony - 1 opakowanie
  • kakao - 2 łyżeczki
  • brzoskwinie - 1 puszka
  • budyń śmietankowy - 2 opakowania
  • krem śmietankowy - 1 opakowanie
  • krem czekoladowy - 1 opakowanie
  • mleko - 2 szklanki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • dekoracja
  • migdały - 1 opakowanie
  • wiśnie kandyzowane - 1 słoik
  • delicje - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Upiec 3 biszkopty: jasny, różowy i ciemny. Białka ubić, dodać cukier, potem żółtka, na końcu mąkę z proszkiem, piec w temp 180 C ok. 20 minut. Biszkopty pozostałe upiec tak samo, do różowego na końcu wsypać suchy kisiel, do trzeciego kakao. Wystudzić.
  2. Na soku z brzoskwiń ugotować budynie - można dosłodzić do smaku, przestudzony zmiksować z Kasią. Wymieszać z kawałkami brzoskwiń.
  3. Gotowe kremy ubić kremy z mlekiem. Przełożenie tortu: Biszkopt kakaowy - masa brzoskwiniowa - biszkopt różowy - krem czekoladowy - biszkopt jasny. Wierzch i boki tortu smarujemy kremem śmietankowym i dekorujemy.