|
Składniki | ||
Biszkopt: | ||
jajko | 6 sztuk | |
mąka pszenna | 0.5 szklanek | |
cukier | 1.25 szklanek | |
Masa: | ||
jogurt naturalny | 3 sztuki | |
Biszkopt: | ||
mąka ziemniaczana | 0.5 szklanek | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
Masa: | ||
cukier puder | 1 łyżka | |
Biszkopt: | ||
kakao | 3 łyżki | |
Masa: | ||
serek mascarpone | 50 dekagramów | |
maliny świeże lub mrożone | 50 gramów | |
gorzka czekolada 70% | 20 dekagramów | |
konfitura malinowo-jeżynowa | 4 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Docisnąć ostatnim krążkiem. Udekorować masą i malinami. |
Krok 2 |
Nałożyć kolejny krążek biszkopta, maliny, masę. |
Krok 3 |
Konfiturę podgrzać. Biszkopt posmarować konfiturą, a następnie rozsmarować 1/3 masy. |
Krok 4 |
Serek, jogurt i cukier ubić. Do masy wlewać rozpuszczoną czekoladę. |
Krok 5 |
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej-ostudzić. |
Krok 6 |
Biszkopt upiec, po wystudzeniu przekroić na 3 blaty. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |