Tort z mascarpone

0


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Biszkopt:
jajko6 sztuk
mąka pszenna0.5 szklanek
cukier1.25 szklanek
Masa:
jogurt naturalny3 sztuki
Biszkopt:
mąka ziemniaczana0.5 szklanek
proszek do pieczenia1 łyżeczka
Masa:
cukier puder1 łyżka
Biszkopt:
kakao3 łyżki
Masa:
serek mascarpone50 dekagramów
maliny świeże lub mrożone50 gramów
gorzka czekolada 70%20 dekagramów
konfitura malinowo-jeżynowa4 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Docisnąć ostatnim krążkiem. Udekorować masą i malinami.
Krok 2
Nałożyć kolejny krążek biszkopta, maliny, masę.
Krok 3
Konfiturę podgrzać. Biszkopt posmarować konfiturą, a następnie rozsmarować 1/3 masy.
Krok 4
Serek, jogurt i cukier ubić. Do masy wlewać rozpuszczoną czekoladę.
Krok 5
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej-ostudzić.
Krok 6
Biszkopt upiec, po wystudzeniu przekroić na 3 blaty.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl