| |||||||||
| Składniki | ||
| Biszkopt: | ||
| jajko | 6 sztuk | |
| mąka pszenna | 0.5 szklanek | |
| cukier | 1.25 szklanek | |
| Masa: | ||
| jogurt naturalny | 3 sztuki | |
| Biszkopt: | ||
| mąka ziemniaczana | 0.5 szklanek | |
| proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
| Masa: | ||
| cukier puder | 1 łyżka | |
| Biszkopt: | ||
| kakao | 3 łyżki | |
| Masa: | ||
| serek mascarpone | 50 dekagramów | |
| maliny świeże lub mrożone | 50 gramów | |
| gorzka czekolada 70% | 20 dekagramów | |
| konfitura malinowo-jeżynowa | 4 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Docisnąć ostatnim krążkiem. Udekorować masą i malinami. |
| Krok 2 |
| Nałożyć kolejny krążek biszkopta, maliny, masę. |
| Krok 3 |
| Konfiturę podgrzać. Biszkopt posmarować konfiturą, a następnie rozsmarować 1/3 masy. |
| Krok 4 |
| Serek, jogurt i cukier ubić. Do masy wlewać rozpuszczoną czekoladę. |
| Krok 5 |
| Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej-ostudzić. |
| Krok 6 |
| Biszkopt upiec, po wystudzeniu przekroić na 3 blaty. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |