Przygotowanie |
Krok 1 |
W misie kruszymy ciastka lub blendujemy je na kruszonkę. Mieszamy z lekko podgrzanym w kąpieli wodnej kremem czekoladowo-orzechowym i roztopioną Kasią na jednolitą masę. Przygotowaną masą wygniatamy spód tortownicy i odstawiamy do schłodzenia. |
Krok 2 |
Żelatynę mieszamy z wodą i odstawiamy do napęcznienia. Następnie podgrzewamy ją w kąpieli wodnej. |
Krok 3 |
Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem, a następnie dokładamy serki i lekko mieszamy. |
Krok 4 |
2-3 łyżki masy wrzucamy do podgrzanej żelatyny, krótko mieszamy i wlewamy z powrotem do musu. Ponownie krótko mieszamy. Całość wlewamy do formy na schłodzony spód i odstawiamy do lodówki na 10-15 minut. Po tym czasie, maczając łyżkę w nutelli, kreślimy zygzaki na musie i odstawiamy do pełnego wystudzenia na ok 1 h. |
Krok 5 |
Galaretkę rozpuszczamy w połowie wody podanej na opakowaniu i łączymy ze zmiksowanymi malinami. |
Krok 6 |
Na zastygnięty mus wylewamy lekko tężejącą galaretkę. Odstawiamy do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc. |