BISZKOPT: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, żółtka wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia ( UŻYĆ WYSOKIEGO NACZYNIA BO SZYBKO ROŚNIE).
Połączyć ubitą pianę z masą z żółtek i dodać mąki. Piec w temp.180 st. C ok 25- 30 min. JEŚLI CHCEMY CIEMNY BISZKOPT DODAJEMY 2 PEŁNE ŁYŻKI KAKAO.
PONCZ: Zrobić herbatkę i ciepłą nasączać biszkopt.
BITA ŚMIETANA: Wszystkie składniki na bitą śmietanę połączyć ze sobą i miksować 5 min.na najwyższych obrotach. Z bitej śmietany odłożyć 1/4 śmietany do następnej miski.
Następnie większą połowę brzoskwiń pokroić w kosteczkę i dodać to do tej części odłożonej bitej śmietany -wymieszać! Orzechy skroić w drobny maczek.
Gdy biszkopt będzie już zimny i przekrojony na 3 części, to jedną warstwę biszkoptu położyć na paterę i nawilżyć go herbatą, na to posmarować dżemem i rozprowadzić równomiernie, na to położyć trochę bitej śmietany i też rozprowadzić równomiernie, następnie nakryć to następną warstwą biszkoptu i też go nawilżyć, potem położyć tą część bitej śmietany wymieszanej z brzoskwiniami i rozprowadzić równomiernie i na to położyć 3 krążek biszkoptu- nawilżyć.
Posmarować samą bitą śmietaną i równomiernie posmarować, łącznie z bokami i obsypać orzechami, następnie środek udekorować owocami.