Tort z różyczkami
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 90 minut
  •  °C

Składniki:

    biszkopt
  • żółtko - 10 sztuk
  • jajko - 1 sztuka
  • cukier puder - 25 dekagramów
  • mąka ziemniaczana - 25 dekagramów
  • zapach rumowy - 1 opakowanie
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • krem
  • śmietana kremówka 30 % - 1 litr
  • śmietana fiks - 5 opakowań
  • cukier - 1 szklanka

Sposób przygotowania:

  1. Biszkopt: Ucieramy jajka z cukrem na pulchną masę.
  2. Następnie dodajemy zapach i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  3. Pieczemy w prodiżu ok. 45 min.
  4. Robimy dwa biszkopty.
  5. Krem: Wszystkie składniki łączymy i ubijamy do czasu uzyskania odpowiedniej konsystencji kremu.
  6. Jeżeli chcemy robić dekorację tak jak na załączonej fotografii, należy zrobić dwie porcje masy.