| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Przygotować biszkopt poprzedniego dnia. Upiec go: ubić pianę z białek z dodatkiem cukru. Żółtka z octem i proszkiem do pieczenia wymieszać i dodać do piany. Ubić. Dodawać po trochu mąkę. Wymieszać delikatnie. |
| Krok 2 |
| Na tortownicę z wysmarowanym olejem i posypaną bułką tartą wylać ciasto. Wstawić do gorącego piekarnika. Piec w 180*C ok. 25 min. |
| Krok 3 |
| Na drugi dzień biszkopt podzielić na 3 krążki. Dwa nasączyć alkoholem / sokiem. |
| Krok 4 |
| Zostawić 3 łyżki soku do żelatyny. Rozpuścić żelatynę w soku i połączyć z wiśniami. |
| Krok 5 |
| Kilkanaście wiśni odłożyć do dekoracji, resztę odsączonych wymieszać z żelatyną rozpuszczoną w 3 łyżkach soku i rozłożyć na. krążku. Przykryć 2. nasączonym krążkiem. |
| Krok 6 |
| Wyłożyć na niego 1/3 ubitej na sztywno kremówki z cukrem pudrem i śmietan-fiksami, położyć 3. krążek. |
| Krok 7 |
| Na niego wyłożyć 1/3 śmietany, wyrównać powierzchnię. |
| Krok 8 |
| Resztą śmietany i wiśni udekorować tort. Ja do 3 łyżek śmietany dodałam rozpuszczoną polewę i wymieszałam i w ten sposób wykonałam napis. |