Tortellini po tajsku

3


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
udka kurczaka bez kości4 sztuki
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
chińskie ciasto do pierożków1 sztuka
ząbek czosnku4 sztuki
jajko1 sztuka
trawa cytrynowa2 sztuki
świeży imbir - 3 cm kawałek1 sztuka
natka kolendry
sos sojowy4 łyżki
olej sezamowy2 łyżki
olej do smażenia
Przygotowanie
Krok 1
Obierz czosnek i pokrój na małe kawałki. Trawę cytrynową drobno posiekaj. Podobnie uczyń z imbirem i kolendrą. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Posiekaj mięso i dodaj do powstałej masy. Dopraw Przyprawą w mini kostkach Knorr.
Krok 3
Zalej wszystko sosem sojowym i olejem sezamowym. Dobrze wymieszaj.
Krok 4
Następnie dodaj jajko i wymieszaj na gładką, dosyć luźną masę.
Krok 5
Płatki ciasta rozłóż na blacie, na każdy nałóż porcję nadzienia. Spryskaj ciasto wodą, składaj płatki ciasta na ukos i szczelnie sklej brzegi, usuwając powietrze wokół nadzienia.
Krok 6
Ułóż pierożki w bambusowym koszyku, wstaw do garnka z wrzącą wodą i gotuj na parze, na małym ogniu około 10 minut.
Krok 7
Przed podaniem podsmaż pierożki z jednej strony na złoto. Wyłóż na talerz lub deskę. Drobno posiekaj resztę natki kolendry i posyp pierożki. Podawaj z sosem sojowym do maczania, w miseczce.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl