Przygotowanie |
Krok 1 |
Obierz czosnek i pokrój na małe kawałki. Trawę cytrynową drobno posiekaj. Podobnie uczyń z imbirem i kolendrą. Całość dokładnie wymieszaj. |
Krok 2 |
Posiekaj mięso i dodaj do powstałej masy. Dopraw Przyprawą w mini kostkach Knorr. |
Krok 3 |
Zalej wszystko sosem sojowym i olejem sezamowym. Dobrze wymieszaj. |
Krok 4 |
Następnie dodaj jajko i wymieszaj na gładką, dosyć luźną masę. |
Krok 5 |
Płatki ciasta rozłóż na blacie, na każdy nałóż porcję nadzienia. Spryskaj ciasto wodą, składaj płatki ciasta na ukos i szczelnie sklej brzegi, usuwając powietrze wokół nadzienia. |
Krok 6 |
Ułóż pierożki w bambusowym koszyku, wstaw do garnka z wrzącą wodą i gotuj na parze, na małym ogniu około 10 minut. |
Krok 7 |
Przed podaniem podsmaż pierożki z jednej strony na złoto. Wyłóż na talerz lub deskę. Drobno posiekaj resztę natki kolendry i posyp pierożki. Podawaj z sosem sojowym do maczania, w miseczce. |