Tortellini w serowo – pomidorowym sosie z kurczakiem
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • tortellini fromage - 1 opakowanie
  • pulpa pomidorowa - 500 gramów
  • piersi z kurczaka - 300 gramów
  • serek topiony kremowy bez dodatków - 150 gramów
  • ser pleśniowy Lazur - 100 gramów
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 2 szczypty
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Kurczaka pokroić w kostkę, posypać Delikatem Knorr , krótko podsmażyć. W płaskim naczyniu żaroodpornym ułożyć tortellini.piekarniku około 20 minut.
  2. Serek topiony przełożyć do niewielkiego garnka i na małym ogniu powoli roztapiać. Dodać pulpę pomidorową, doprawić Delikatem i mini kostką czosnkową.
  3. Na rozłożone w naczyniu tortellini wysypać kurczaka ,zalać pulpą pomidorową połączoną z serkiem topionym. Posypać kostkami sera pleśniowego i zapiekać w piekarniku około 20 minut.