Tortellini w sosie śmietanowym
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pieczarki - 4 sztuki
  • boczek - 100 gramów
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • pierożki tortellini - 250 gramów
  • Sos śmietanowo-grzybowy Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Pieczarki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Solimy i przesmażam krótko na odrobinie oliwy z dodatkiem posiakanego czosnku. Przekładamy do miseczki i przykrywamy
  2. Następnie przesmażamy krótko pokrojony w kostkę boczek, do którego następnie dodajemy sos śmietanowy oraz pieczarki. Gotujemy na wolnym ogniu 10 minut.
  3. Tortellini przygotowujemy zgodnie z instrukcją producenta. Podajemy polane przygotowanym sosem śmietanowo-grzybowym.