Tortellini w sosie śmietanowym

4


Łatwe


30 min.


2 os.

Składniki
pieczarki4 sztuki
boczek100 gramów
ząbek czosnku1 sztuka
pierożki tortellini250 gramów
Sos śmietanowo-grzybowy Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Pieczarki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Solimy i przesmażam krótko na odrobinie oliwy z dodatkiem posiakanego czosnku. Przekładamy do miseczki i przykrywamy
Krok 2
Następnie przesmażamy krótko pokrojony w kostkę boczek, do którego następnie dodajemy sos śmietanowy oraz pieczarki. Gotujemy na wolnym ogniu 10 minut.
Krok 3
Tortellini przygotowujemy zgodnie z instrukcją producenta. Podajemy polane przygotowanym sosem śmietanowo-grzybowym.
Autor: KubaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl