| |||||||||
| Składniki | ||
| pieczarki | 4 sztuki | |
| boczek | 100 gramów | |
| ząbek czosnku | 1 sztuka | |
| pierożki tortellini | 250 gramów | |
| Sos śmietanowo-grzybowy Knorr | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pieczarki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Solimy i przesmażam krótko na odrobinie oliwy z dodatkiem posiakanego czosnku. Przekładamy do miseczki i przykrywamy |
| Krok 2 |
| Następnie przesmażamy krótko pokrojony w kostkę boczek, do którego następnie dodajemy sos śmietanowy oraz pieczarki. Gotujemy na wolnym ogniu 10 minut. |
| Krok 3 |
| Tortellini przygotowujemy zgodnie z instrukcją producenta. Podajemy polane przygotowanym sosem śmietanowo-grzybowym. |
| Autor: Kuba |