Tortilla a la Mac Donald

1


Średnie


45 min.


4 os.

Składniki
cebula1 sztuka
pieprz1 szczypta
sól1 szczypta
ząbki czosnku2 sztuki
papryka czerwona1 sztuka
mała puszka kukurydzy1 sztuka
puszka pomidorów1 sztuka
podwójna pierś z kurczaka1 sztuka
tortilla6 sztuk
przyprawa do dań kuchni meksykańskiej0.5 opakowań
Przygotowanie
Krok 1
Filety pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.
Krok 2
Dodaj pokrojone w kostkę paprykę i cebulę.
Krok 3
Po kilku minutach dodaj pomidory i wyciśnięty przez praskę czosnek, duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie.
Krok 4
Na koniec dodaj kukurydzę i ok. pół opakowania przyprawy do dań meksykańskich oraz dopraw solą i pieprzem do smaku. Duś jeszcze przez chwilę.
Krok 5
Farsz nałóż na podgrzane placki tortilli i zawiń w rulonik.
Krok 6
Końcówkę ruloniku zawiń w folię aluminiową, wystającą część polej keczupem meksykańskim i odrobiną sosu czosnkowego.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl