Tortilla a la Mac Donald

Składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • pieprz - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • mała puszka kukurydzy - 1 sztuka
  • puszka pomidorów - 1 sztuka
  • podwójna pierś z kurczaka - 1 sztuka
  • tortilla - 6 sztuk
  • przyprawa do dań kuchni meksykańskiej - 0.5 opakowań

Sposób przygotowania:

  1. Filety pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.
  2. Dodaj pokrojone w kostkę paprykę i cebulę.
  3. Po kilku minutach dodaj pomidory i wyciśnięty przez praskę czosnek, duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie.
  4. Na koniec dodaj kukurydzę i ok. pół opakowania przyprawy do dań meksykańskich oraz dopraw solą i pieprzem do smaku. Duś jeszcze przez chwilę.
  5. Farsz nałóż na podgrzane placki tortilli i zawiń w rulonik.
  6. Końcówkę ruloniku zawiń w folię aluminiową, wystającą część polej keczupem meksykańskim i odrobiną sosu czosnkowego.