Przygotowanie |
Krok 1 |
Ziemniaki obierz i pokrój w plastry o boku ok. 1cm. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. |
Krok 2 |
Na dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć ziemniaki. Gdy ziemniaki zmiękną i zaczną się przyrumieniać dodaj cebulę, czosnek i surimi. |
Krok 3 |
Dorzuć groszek z marchewką, bób, kukurydzę konserwową i pokrojone w plastry pieczarki i smaż całość jeszcze jakieś 2 minuty. |
Krok 4 |
Jajka wbij do miski, dodaj 2 łyżki pokrojonych pomidorów z puszki, zioła prowansalskie, pieprz, sól, majeranek. Całość dokładnie wymieszaj i wlej na patelnię. |
Krok 5 |
Tortillę włóż do piekarnika i piecz około 15 minut. |
Krok 6 |
Wyciągnij, posyp serem żółtym i zapiecz jeszcze przez 15 minut. |