Tortilla hiszpańska

0


Średnie


60 min.


4 os.

Składniki
cebula1 sztuka
ząbek czosnku3 sztuki
majeranek2 łyżki
olej4 łyżki
pieprz1 szczypta
śmietana2 łyżki
pieczarki3 sztuki
jajko6 sztuk
sól1 szczypta
zioła prowansalskie1 łyżka
ser żółty80 gramów
bób50 gramów
kukurydza konserwowa50 gramów
ziemniak3 sztuki
marchew z groszkiem 50 gramów
paluszki z kraba surimi 4 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój w plastry o boku ok. 1cm. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni.
Krok 2
Na dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć ziemniaki. Gdy ziemniaki zmiękną i zaczną się przyrumieniać dodaj cebulę, czosnek i surimi.
Krok 3
Dorzuć groszek z marchewką, bób, kukurydzę konserwową i pokrojone w plastry pieczarki i smaż całość jeszcze jakieś 2 minuty.
Krok 4
Jajka wbij do miski, dodaj 2 łyżki pokrojonych pomidorów z puszki, zioła prowansalskie, pieprz, sól, majeranek. Całość dokładnie wymieszaj i wlej na patelnię.
Krok 5
Tortillę włóż do piekarnika i piecz około 15 minut.
Krok 6
Wyciągnij, posyp serem żółtym i zapiecz jeszcze przez 15 minut.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl