Przygotowanie |
Krok 1 |
Mąkę wymieszaj ze smalcem i solą, powoli dodawaj wodę zagniatając ciasto. |
Krok 2 |
Gdy ciasto będzie gładkie, rozwałkuj je cienko pomiędzy 2 pergaminowymi kartkami, smaż na patelni na złoty kolor bez dodatku tłuszczu. |
Krok 3 |
Brokuły starannie umyj, podziel na mniejsze części i blanszuj 3-4 minuty w osolonym wrzątku. |
Krok 4 |
Rzodkiewki umyj, pokrój w kostkę. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. |
Krok 5 |
Paprykę umyj, pozbaw gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. |
Krok 6 |
Tak przygotowane składniki farszu starannie wymieszaj, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową, połącz za pomocą śmietany. |
Krok 7 |
Płaty tortilli wyłóż farszem. Zawiń ruloniki, poukładaj obok siebie w żaroodpornym naczyniu. Zapiekaj 15 minut w temperaturze 200 stopni. |