Tortilla z chorizo

9


Średnie


45 min.


4 os.

Składniki
Fix Chili con carne Knorr
kiełbasa chorizo300 gramów
pomidory3 sztuki
fasola z puszki300 gramów
cebule dymki8 sztuk
por1 sztuka
jajka8 sztuk
ząbek czosnku3 sztuki
posiekany pęczek ulubionych ziół (np. kolendra, natka, szczypior)1 sztuka
oliwa z oliwek
Przygotowanie
Krok 1
Pomidory obierz ze skóry. W tym celu zanurz je na pół minuty we wrzątku, wtedy skórka łatwiej odejdzie. Usuń szypułkę i nasiona. Pokrój drobno miąższ.
Krok 2
Cebulę i pora pokrój drobno. Chorizo pokrój w plasterki.
Krok 3
Na patelni rozgrzej około trzech łyżek oliwy, podsmaż fasolę z dymką, dodaj pora i sprasowany czosnek. Duś wszystko jeszcze pięć minut. Dodaj chorizo oraz pomidory i gotuj kolejne pięć minut.
Krok 4
Dodaj przygotowany według przepisu na opakowaniu Fix Chili con carne Knorr i gotuj do momentu, kiedy wszystkie składniki się połączą.
Krok 5
Jajka wymieszaj z ziołami.
Krok 6
Wlej na drugą patelnię i pozostaw na ogniu do momentu, gdy się zetnie. Za pomocą talerza obróć tortillę i przyrumień z drugiej strony.
Krok 7
Przekrój placek na pół, napełnij farszem warzywnym i podawaj na ciepło.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl