Przygotowanie |
Krok 1 |
Pomidory obierz ze skóry. W tym celu zanurz je na pół minuty we wrzątku, wtedy skórka łatwiej odejdzie. Usuń szypułkę i nasiona. Pokrój drobno miąższ. |
Krok 2 |
Cebulę i pora pokrój drobno. Chorizo pokrój w plasterki. |
Krok 3 |
Na patelni rozgrzej około trzech łyżek oliwy, podsmaż fasolę z dymką, dodaj pora i sprasowany czosnek. Duś wszystko jeszcze pięć minut. Dodaj chorizo oraz pomidory i gotuj kolejne pięć minut. |
Krok 4 |
Dodaj przygotowany według przepisu na opakowaniu Fix Chili con carne Knorr i gotuj do momentu, kiedy wszystkie składniki się połączą. |
Krok 5 |
Jajka wymieszaj z ziołami. |
Krok 6 |
Wlej na drugą patelnię i pozostaw na ogniu do momentu, gdy się zetnie. Za pomocą talerza obróć tortillę i przyrumień z drugiej strony. |
Krok 7 |
Przekrój placek na pół, napełnij farszem warzywnym i podawaj na ciepło. |