| |||||||||
| Składniki | ||
| tortille | 4 sztuki | |
| pierś z indyka | 300 gramów | |
| Przyprawa do mięs Knorr | 2 łyżki | |
| awokado | 1 sztuka | |
| pomidor | 1 sztuka | |
| liście sałaty lodowej | 4 sztuki | |
| świeża kolendra | 1 pęczek | |
| Ketchup Hellmann's Pikantny | 3 łyżki | |
| Majonez Hellmann's Babuni | 3 łyżki | |
| czerwona cebula | 0.5 sztuk | |
| Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny | 50 mililitrów | |
| ser gouda | 4 plastry |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Piersi z indyka pokrój w cienkie plastry i oprósz dokładnie Przyprawą do mięs Knorr, dzięki temu indyk nabierze wyrazistego smaku. Zamarynowanego indyka usmaż z obu stron na patelni, na rozgrzanej Ramie Smaż jak szef kuchni. |
| Krok 2 |
| Placki tortilli podgrzej w mikrofali lub na patelni, aby nieco zmiękły. Pomieszaj ketchup z majonezem i powstałym sosem posmaruj placki. Na środek tortilli ułóż kawałek sałaty, połóż indyka, dodaj plastry sera, kawałek awokado, kilka plastrów pomidora. Całość oprósz posiekaną natką kolendry i posyp plastrami czerwonej cebuli. |
| Krok 3 |
| Brzegi placka zawiń do środka i ściśle zroluj. |
| Autor: przepisy.pl |