Tortilla z indykiem

28


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
tortille 4 sztuki
pierś z indyka300 gramów
Przyprawa do mięs Knorr2 łyżki
awokado1 sztuka
pomidor1 sztuka
liście sałaty lodowej4 sztuki
świeża kolendra1 pęczek
Ketchup Hellmann's Pikantny3 łyżki
Majonez Hellmann's Babuni3 łyżki
czerwona cebula0.5 sztuk
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny50 mililitrów
ser gouda4 plastry
Przygotowanie
Krok 1
Piersi z indyka pokrój w cienkie plastry i oprósz dokładnie Przyprawą do mięs Knorr, dzięki temu indyk nabierze wyrazistego smaku. Zamarynowanego indyka usmaż z obu stron na patelni, na rozgrzanej Ramie Smaż jak szef kuchni.
Krok 2
Placki tortilli podgrzej w mikrofali lub na patelni, aby nieco zmiękły. Pomieszaj ketchup z majonezem i powstałym sosem posmaruj placki. Na środek tortilli ułóż kawałek sałaty, połóż indyka, dodaj plastry sera, kawałek awokado, kilka plastrów pomidora. Całość oprósz posiekaną natką kolendry i posyp plastrami czerwonej cebuli.
Krok 3
Brzegi placka zawiń do środka i ściśle zroluj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl