Tortilla z indykiem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • tortille - 4 sztuki
  • pierś z indyka - 300 gramów
  • Przyprawa do mięs Knorr - 2 łyżki
  • awokado - 1 sztuka
  • pomidor - 1 sztuka
  • liście sałaty lodowej - 4 sztuki
  • świeża kolendra - 1 pęczek
  • Ketchup Hellmann's Extra Hot - 3 łyżki
  • Majonez Hellmann's Babuni - 3 łyżki
  • czerwona cebula - 0.5 sztuk
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 50 mililitrów
  • ser gouda - 4 plastry

Sposób przygotowania:

  1. Piersi z indyka pokrój w cienkie plastry i oprósz dokładnie Przyprawą do mięs Knorr, dzięki temu indyk nabierze wyrazistego smaku. Zamarynowanego indyka usmaż z obu stron na patelni, na rozgrzanej Ramie Smaż jak szef kuchni.
  2. Placki tortilli podgrzej w mikrofali lub na patelni, aby nieco zmiękły. Pomieszaj ketchup z majonezem i powstałym sosem posmaruj placki. Na środek tortilli ułóż kawałek sałaty, połóż indyka, dodaj plastry sera, kawałek awokado, kilka plastrów pomidora. Całość oprósz posiekaną natką kolendry i posyp plastrami czerwonej cebuli.
  3. Brzegi placka zawiń do środka i ściśle zroluj.