|
Składniki | ||
tortille | 4 sztuki | |
pierś z indyka | 300 gramów | |
Przyprawa do mięs Knorr | 2 łyżki | |
awokado | 1 sztuka | |
pomidor | 1 sztuka | |
liście sałaty lodowej | 4 sztuki | |
świeża kolendra | 1 pęczek | |
Ketchup Hellmann's Pikantny | 3 łyżki | |
Majonez Hellmann's Babuni | 3 łyżki | |
czerwona cebula | 0.5 sztuk | |
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny | 50 mililitrów | |
ser gouda | 4 plastry |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Piersi z indyka pokrój w cienkie plastry i oprósz dokładnie Przyprawą do mięs Knorr, dzięki temu indyk nabierze wyrazistego smaku. Zamarynowanego indyka usmaż z obu stron na patelni, na rozgrzanej Ramie Smaż jak szef kuchni. |
Krok 2 |
Placki tortilli podgrzej w mikrofali lub na patelni, aby nieco zmiękły. Pomieszaj ketchup z majonezem i powstałym sosem posmaruj placki. Na środek tortilli ułóż kawałek sałaty, połóż indyka, dodaj plastry sera, kawałek awokado, kilka plastrów pomidora. Całość oprósz posiekaną natką kolendry i posyp plastrami czerwonej cebuli. |
Krok 3 |
Brzegi placka zawiń do środka i ściśle zroluj. |
Autor: przepisy.pl |