Tortilla z kapustą pekińską

Składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • jogurt naturalny - 120 mililitrów
  • pomidorki koktajlowe - 10 sztuk
  • czosnek ząbki - 3 sztuki
  • ogórki kiszone - 3 sztuki
  • kapusta pekińska - 1 sztuka
  • kukurydza konserwowa - 1 opakowanie
  • majonez - 120 mililitrów
  • tortilla - 4 sztuki
  • kapusta czerwona - 0.5 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Kapusty poszatkuj, ogórki pokrój w kostkę, wymieszaj z odcedzoną kukurydzą.
  2. Pomidory umyj, podziel na połówki, dorzuć do pozostałych warzyw.
  3. Czosnek zmiażdż i wymieszaj z jogurtem oraz majonezem.
  4. Na tortille wyłóż warzywny farsz na tortille, polej sosem czosnkowym, zawiń w rulonik. Podgrzej, żeby były ciepłe.