| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 1 sztuka | |
| jogurt naturalny | 120 mililitrów | |
| pomidorki koktajlowe | 10 sztuk | |
| czosnek ząbki | 3 sztuki | |
| ogórki kiszone | 3 sztuki | |
| kapusta pekińska | 1 sztuka | |
| kukurydza konserwowa | 1 opakowanie | |
| majonez | 120 mililitrów | |
| tortilla | 4 sztuki | |
| kapusta czerwona | 0.5 sztuk |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kapusty poszatkuj, ogórki pokrój w kostkę, wymieszaj z odcedzoną kukurydzą. |
| Krok 2 |
| Pomidory umyj, podziel na połówki, dorzuć do pozostałych warzyw. |
| Krok 3 |
| Czosnek zmiażdż i wymieszaj z jogurtem oraz majonezem. |
| Krok 4 |
| Na tortille wyłóż warzywny farsz na tortille, polej sosem czosnkowym, zawiń w rulonik. Podgrzej, żeby były ciepłe. |
| Autor: pasibrzuch |