Tortilla z kurczakiem i chili

5


Łatwe


25 min.


4 os.

Składniki
pierś z kurczaka 2 sztuki
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr2 łyżeczki
Fix Chili con carne Knorr1 opakowanie
czerwona soczewica300 gramów
czerwona cebula1 sztuka
czerwona papryka1 sztuka
krojone pomidory z puszki400 gramów
sałata rzymska1 sztuka
pomidor1 sztuka
kolendra1 pęczek
biała fasolka z puszki300 gramów
tortilla pełnoziarnista1 opakowanie
olej2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Czerwoną soczewicę ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Woreczki wyjmij z garnka i odstaw do odcieknięcia.
Krok 2
Pierś z kurczaka oczyść z błon, dokładnie natrzyj olejem oraz przyprawą Knorr. Mięso wyłóż na dobrze rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu i usmaż na złocisty kolor. Gotowe filety odstaw do ostudzenia, a następnie pokrój na skos w plasterki o równej grubości.
Krok 3
Cebulę obierz i grubo posiekaj. Paprykę umyj, przetnij na pół, usuń gniazda nasienne i pokrój w paski. Warzywa usmaż na dużej patelni z niewielką ilością tłuszczu.
Krok 4
Do gotujących się jarzyn dodaj pomidory z puszki, ugotowaną soczewicę i odcedzoną fasolkę.
Krok 5
W niewielkim garnuszku dobrze rozmieszaj Fix Knorr z 200 ml wody. Powstały sos wlej do warzyw. Całość wymieszaj i gotuj powoli około 5-10 minut. W międzyczasie umyj i wysusz sałatę.
Krok 6
Tortillę podgrzej na suchej patelni. Na wierzchu placka poukładaj porwane listki sałaty rzymskiej, polej warzywami, a na wierzchu ułóż po kilka plasterków pieczonego kurczaka. Danie podawaj z kilkoma listkami świeżej kolendry.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl