Tortilla z kurczakiem i chili

4


Łatwe


25 min.


4 os.

Składniki
czerwona soczewica300 gramów
pierś z kurczaka 2 sztuki
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr2 łyżeczki
czerwona cebula1 sztuka
czerwona papryka1 sztuka
krojone pomidory z puszki400 gramów
biała fasolka z puszki300 gramów
Fix Chili con carne Knorr1 opakowanie
tortilla pełnoziarnista1 opakowanie
olej2 łyżki
sałata rzymska1 sztuka
pomidor1 sztuka
kolendra1 pęczek
Przygotowanie
Krok 1
Soczewicę ugotuj według wskazówek na opakowaniu.
Krok 2
Pierś z kurczaka natrzyj olejem oraz przyprawą Knorr. Następnie usmaż i pokrój w plasterki.
Krok 3
Cebulę i paprykę pokrój w paski i usmaż na dużej patelni.
Krok 4
Dodaj pomidory, ugotowaną soczewicę i odcedzoną fasolkę.
Krok 5
Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody i wlej do warzyw. Całość wymieszaj i gotuj powoli 5-10 minut.
Krok 6
Tortillę podgrzej na suchej patelni. Na wierzchu poukładaj porwane listki sałaty rzymskiej, polej warzywami i na wierzchu układaj plasterki kurczaka. Podawaj z listkami kolendry.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl