Przygotowanie |
Krok 1 |
Czerwoną soczewicę ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Woreczki wyjmij z garnka i odstaw do odcieknięcia. |
Krok 2 |
Pierś z kurczaka oczyść z błon, dokładnie natrzyj olejem oraz przyprawą Knorr. Mięso wyłóż na dobrze rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu i usmaż na złocisty kolor. Gotowe filety odstaw do ostudzenia, a następnie pokrój na skos w plasterki o równej grubości. |
Krok 3 |
Cebulę obierz i grubo posiekaj. Paprykę umyj, przetnij na pół, usuń gniazda nasienne i pokrój w paski. Warzywa usmaż na dużej patelni z niewielką ilością tłuszczu. |
Krok 4 |
Do gotujących się jarzyn dodaj pomidory z puszki, ugotowaną soczewicę i odcedzoną fasolkę. |
Krok 5 |
W niewielkim garnuszku dobrze rozmieszaj Fix Knorr z 200 ml wody. Powstały sos wlej do warzyw. Całość wymieszaj i gotuj powoli około 5-10 minut. W międzyczasie umyj i wysusz sałatę.
|
Krok 6 |
Tortillę podgrzej na suchej patelni. Na wierzchu placka poukładaj porwane listki sałaty rzymskiej, polej warzywami, a na wierzchu ułóż po kilka plasterków pieczonego kurczaka. Danie podawaj z kilkoma listkami świeżej kolendry. |