Tortilla z kurczakiem i chili
  • 25 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • czerwona soczewica - 300 gramów
  • pierś z kurczaka - 2 sztuki
  • Przyprawa do złotego kurczaka Knorr - 2 łyżeczki
  • oliwa - 2 łyżki
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • krojone pomidory z puszki - 400 gramów
  • biała fasolka z puszki - 300 gramów
  • Fix Chili con carne Knorr - 1 opakowanie
  • tortilla pełnoziarnista - 1 opakowanie
  • sałata rzymska - 1 sztuka
  • pomidor - 1 sztuka
  • kolendra - 1 pęczek
  • olej do smażenia - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Soczewicę ugotuj według wskazówek na opakowaniu.
  2. Pierś z kurczaka natrzyj olejem oraz przyprawą Knorr. Następnie usmaż i pokrój w plasterki.
  3. Cebulę i paprykę pokrój w paski i usmaż na dużej patelni.
  4. Dodaj pomidory, ugotowaną soczewicę i odcedzoną fasolkę.
  5. Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody i wlej do warzyw. Całość wymieszaj i gotuj powoli 5-10 minut.
  6. Tortillę podgrzej na suchej patelni. Na wierzchu poukładaj porwane listki sałaty rzymskiej, polej warzywami i na wierzchu układaj plasterki kurczaka. Podawaj z listkami kolendry.