Tortilla z Tudeli
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • jajka - 4 sztuki
  • świeże szparagi - 1 pęczek
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 15 gramów
  • oliwa - 50 mililitrów
  • Ser kozi miękki - 30 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Obetnij stwardniałe końcówki i gotuj szparagi w osolonej wodzie. Następnie dokładnie odsącz.
  2. Jaja ubij z przyprawą Knorr i serem kozim. Wylej na patelnię wysmarowaną oliwą.
  3. W momencie, gdy jaja zaczną krzepnąć, ułóż ugotowane szparagi, a kiedy jaja będą całkowicie ścięte, wyłóż omlet na drugą stronę. Smaż jeszcze przez kilka minut. Tortilla powinna być z zewnątrz sucha, a w środku soczysta.