Tortilla ze szpinakiem i jajkiem
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • szpinak - 500 gramów
  • ziemniaki - 4 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • jajka - 5 sztuk
  • oliwa z oliwek
  • Esencja do sosu pieczeniowego jasnego Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Obierz cebulę, pokrój w krążki i podsmaż w niewielkiej ilości oliwy. Następnie dodaj umyty i osączony szpinak.
  2. Zetrzyj ziemniaki i dodaj do cebuli.
  3. Dodaj Esencję Knorr i duś do momentu, kiedy ziemniaki lekko zmiękną.
  4. Jak wszystko zmięknie, wyjmij z patelni i wyciśnij. Dodaj do rozmąconych jajek.
  5. Rozgrzej oliwę na patelni, usmaż masę z dwóch stron, a następnie dopraw. Pokrój tortillę na kawałki i podawaj na zimno.