Tortille po Toskańsku

1


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
tortille pszenne 8 sztuk
puszka czerwonej kukurydzy1 sztuka
mielone mięso wołowe1 kilogram
czerwona cebula1 sztuka
oliwa4 łyżki
tarty ser żółty200 gramów
sól2 szczypty
pieprz2 szczypty
Sos spaghetti toscana Knorr2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na oliwie. Kiedy się zeszkli dodajemy mięso mielone i smażymy około 10 - 15 minut. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Krok 2
Do mięsa dodajemy sos (jeden) i gotujemy około 3 minuty na wolnym ogniu a następnie dodajemy odcedzoną fasolę. Dokładnie mieszamy.
Krok 3
Na każdą tortillę dodajemy 2-3 łyżki farszu i zwijamy w rulon. DO naczynia żaroodpornego wlewamy połowę drugiego sosu i układamy na nim zwinięte tortille. Pozostałym sosem polewamy wierzch i posypujemy serem.
Krok 4
Zapiekamy 25 minut w 200 stopniach.
Autor: Kasia G.Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl