Tortille po Toskańsku
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • tortille pszenne - 8 sztuk
  • puszka czerwonej kukurydzy - 1 sztuka
  • mielone mięso wołowe - 1 kilogram
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • oliwa - 4 łyżki
  • tarty ser żółty - 200 gramów
  • sól - 2 szczypty
  • pieprz - 2 szczypty
  • Sos spaghetti toscana Knorr - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na oliwie. Kiedy się zeszkli dodajemy mięso mielone i smażymy około 10 - 15 minut. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  2. Do mięsa dodajemy sos (jeden) i gotujemy około 3 minuty na wolnym ogniu a następnie dodajemy odcedzoną fasolę. Dokładnie mieszamy.
  3. Na każdą tortillę dodajemy 2-3 łyżki farszu i zwijamy w rulon. DO naczynia żaroodpornego wlewamy połowę drugiego sosu i układamy na nim zwinięte tortille. Pozostałym sosem polewamy wierzch i posypujemy serem.
  4. Zapiekamy 25 minut w 200 stopniach.