• ZALOGUJ SIĘ
  • DODAJ PRZEPIS
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Dania Roberta Makłowicza
    • Dania i przekąski
      Dania główneDania Roberta MakłowiczaDobrze przyprawioneDania mączneDietyJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizze
      PrzystawkiSałatkiSmażenie bez pryskaniaSosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupyPlacki ziemniaczaneKebab
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyCiasteczka owsianeMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Diety
    • Składniki
      BakalieCzekoladaGrzybyJajkaKaszaMięsoNabiałOwoceRybyWarzywa
    • Okazje
      GrillSylwesterWigilia i ŚwiętaWielkanocKarnawałTłusty CzwartekWalentynki
    • Posiłek
      ŚniadanieObiadKolacjaPrzekąski
    • Na skróty
      Prosty przepisSzybkie przepisyTanie dania
    • Popularne
      Najpopularniejsze CiastaNajpopularniejsze Dania
    • Kuchnie świata
      Kuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalna
      Kuchnia polskaKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
  • Blog
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Magazyn
  • ZALOGUJ
  • POBIERZ
    E‐BOOK
  • MOJA KSIĄŻKA
    KULINARNA
Kasza jaglanaDobrze przyprawioneSałatki
  • Przepisy.pl
  • Dania i przekąski
  • Dania główne
  • Toskańska zupa fasolowa
sobota, 13.01.2018
Przystawka
Zupa
Danie główne
Deser

Toskańska zupa fasolowa

Autor: przepisy.pl
Toskańska zupa fasolowa
  • 60 minut60
  • Łatwe
  • 8 osób8
30Oceń przepis jako pierwszy
733
4
WYDRUKUJ
584 osoby wydrukowały
ZAPISZ PDF
971 osób zapisało
Obiad ze szpinakiem
Składniki
  • pomidory z puszki
    800 g
  • fasola borlotti z puszki
    400 g
  • szpinak
    200 g
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr
    2 szklanki
  • cebula
    4 szt.
  • łodyga selera
    2 szt.
  • główka kapusty włoskiej
    0,5 szt.
  • ząbki czosnku
    2 szt.
  • woda
    2 l
  • kromki ciabatty
    6 szt.
  • Tymianek z Polski Knorr
  • oliwa
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
Przygotowanie

Przewijaj przepis gestem: Wyłączone

  • Toskańska zupa fasolowa  – krok 1
    Krok 1
    Szpinak, cebulę i czosnek oraz seler pokrój.
  • Toskańska zupa fasolowa  – krok 2
    Krok 2
    Kapustę włoską poszatkuj.
  • Toskańska zupa fasolowa  – krok 3
    Krok 3
    Rozgrzej oliwę w rondlu. Następnie włóż cebulę, czosnek i szpinak.
  • Toskańska zupa fasolowa  – krok 4
    Krok 4
    Podsmażaj, dopóki cebula nie zmięknie. Dodaj seler, nieodsączone i rozgniecione pomidory, kapustę, tymianek, bulion Knorr i wodę.
  • Toskańska zupa fasolowa  – krok 5
    Krok 5
    Doprowadź do wrzenia, po czym dodaj fasolę i gotuj jeszcze 20 minut.
  • Toskańska zupa fasolowa  – krok 6
    Krok 6
    W międzyczasie zrób grzanki z ciabatty. Do każdej miski włóż kromkę i wlej zupę. Skrop oliwą.
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
    Tymianek z Polski

    Tymianek jest jednym ze składników ziół prowansalskich i choć powszechnie kojarzony jest z rejonem basenu Morza Śródziemnego, to występuje w całej Europie, szczególnie w naszym środkowoeuropejskim umiarkowanym klimacie. Odrobina tymianku wzbogaci smak mięs i sosów, ale również idealnie sprawdzi się w zestawieniu z warzywami, np. ziemniakami.

REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemBulion na włoszczyźnie KnorrREKLAMABulion na włoszczyźnie KnorrZobacz wszystkie
REKLAMA
Listonic
Komentarze (4)
Wszystkie komentarze

Toskańska zupa fasolowa

Szpinak, kapusta, pomidory, fasola, a wszystko gotowane w intensywnym, pełnym smaku bulionie, to nasza toskańska zupa fasolowa.

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Dziękujemy!

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych przez Administratora danych osobowych Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), Al. Jerozolimskie 134 w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl. Oświadczam, że zostałem poinformowany o dobrowolności podania danych, jak również o przysługujących prawach do dostępu do danych, możliwości ich poprawiania lub żądania ich usunięcia.Jerozolimskie 134 zgodnie z ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. z 2013 r., poz. 1422).
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

30Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy

Portal PRZEPISY.PL sponsorowany jest przez:

Knorr
Hellman's
Rama
Kasia
Lipton
Big Milk
Cartedor
Formularz kontaktowy
Regulamin
Polityka prywatności
Reklama
  • Ogólne Warunki
  • Cennik
Polityka plików cookie