Tosty francuskie na słodko
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pieczywo tostowe, kromki - 8 sztuk
  • jajka - 2 sztuki
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 3 łyżki
  • śmietanka 18% - 3 łyżki
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • cukier puder
  • dżem pomarańczowy
  • Cynamon z Wietnamu Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. W misce dokładnie wymieszaj jajka z cynamonem, cukrem i śmietanką.
  2. Na rozgrzanej patelni na Ramie smaż kromki chleba tostowego zanurzonego wcześniej w masie jajecznej. Kromki smaż na złoty kolor z obu stron.
  3. Tosty podawaj oprószone cukrem pudrem np. z dżemem pomarańczowym.