Tosty z serem i szynką

21


Łatwe


15 min.


2 os.

Składniki
pieczywo tostowe kromki8 sztuk
ser zółty50 gramów
Majonez Hellmann's Babuni3 łyżki
szynka50 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Kromki pieczywa tostowego ułóż na blaszce i zapiecz w piekarniku (190°C) z dwóch stron, używając funkcji grill lub przygotuj w tosterze. Zapieczone tosty posmaruj majonezem, a następnie ułóż na nich po plasterku szynki i sera tak, by nie wystawały poza brzegi kromek. Tosty ponownie włóż do nagrzanego piekarnika i zapiekaj w wysokiej temperaturze, dopóki ser się nie rozpuści.
Krok 2
Gotowe tosty złóż razem i przekrój na pół po przekątnej. Podawaj natychmiast, póki pieczywo i szynka są gorące, a ser ma lejącą konsystencję. Gotowe!
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl