| |||||||||
| Składniki | ||
| pieczywo tostowe kromki | 8 sztuk | |
| ser zółty | 50 gramów | |
| Majonez Hellmann's Babuni | 3 łyżki | |
| szynka | 50 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kromki pieczywa tostowego ułóż na blaszce i zapiecz w piekarniku (190°C) z dwóch stron, używając funkcji grill lub przygotuj w tosterze. Zapieczone tosty posmaruj majonezem, a następnie ułóż na nich po plasterku szynki i sera tak, by nie wystawały poza brzegi kromek. Tosty ponownie włóż do nagrzanego piekarnika i zapiekaj w wysokiej temperaturze, dopóki ser się nie rozpuści. |
| Krok 2 |
| Gotowe tosty złóż razem i przekrój na pół po przekątnej. Podawaj natychmiast, póki pieczywo i szynka są gorące, a ser ma lejącą konsystencję. Gotowe! |
| Autor: przepisy.pl |