|
Składniki | ||
pieczywo tostowe kromki | 8 sztuk | |
ser zółty | 50 gramów | |
Majonez Hellmann's Babuni | 3 łyżki | |
szynka | 50 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kromki pieczywa tostowego ułóż na blaszce i zapiecz w piekarniku (190°C) z dwóch stron, używając funkcji grill lub przygotuj w tosterze. Zapieczone tosty posmaruj majonezem, a następnie ułóż na nich po plasterku szynki i sera tak, by nie wystawały poza brzegi kromek. Tosty ponownie włóż do nagrzanego piekarnika i zapiekaj w wysokiej temperaturze, dopóki ser się nie rozpuści. |
Krok 2 |
Gotowe tosty złóż razem i przekrój na pół po przekątnej. Podawaj natychmiast, póki pieczywo i szynka są gorące, a ser ma lejącą konsystencję. Gotowe! |
Autor: przepisy.pl |