|
Składniki | ||
kromka pieczywa tostowego | 2 sztuki | |
Rama z olejem z awokado i nutą limonki | 1 łyżka | |
szynka dojrzewająca | 4 plastry | |
jajko | 2 sztuki | |
szparagi | 4 sztuki | |
oliwa z oliwek | 3 łyżki | |
pieprz |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Opiecz tosty w tosterze, a następnie posmaruj Ramą z olejem z awokado i nutą limonki. |
Krok 2 |
Ułóż po dwa plastry szynki dojrzewającej na tostach i dodaj wcześniej ugotowane szparagi. |
Krok 3 |
Podgrzej na patelni oliwę z oliwek, wbij jajka i smaż do czasu, aż białka jajek będą ścięte, a żółtka zaczną gęstnieć (ok. 3-4 min). |
Krok 4 |
Usmażone jajka ułóż na tostach. Przypraw odrobiną pieprzu do smaku. Udekoruj np. kiełkami. |
Autor: przepisy.pl |