Tosty z szynką dojrzewającą, szparagami i jajkiem w koszulce
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • kromka pieczywa tostowego - 2 sztuki
  • Rama z olejem z awokado i nutą limonki - 1 łyżka
  • szynka dojrzewająca - 4 plastry
  • jajko - 2 sztuki
  • szparagi - 4 sztuki
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Opiecz tosty w tosterze, a następnie posmaruj Ramą z olejem z awokado i nutą limonki.
  2. Ułóż po dwa plastry szynki dojrzewającej na tostach i dodaj wcześniej ugotowane szparagi.
  3. Podgrzej na patelni oliwę z oliwek, wbij jajka i smaż do czasu, aż białka jajek będą ścięte, a żółtka zaczną gęstnieć (ok. 3-4 min).
  4. Usmażone jajka ułóż na tostach. Przypraw odrobiną pieprzu do smaku. Udekoruj np. kiełkami.