Tosty z szynką dojrzewającą, szparagami i jajkiem w koszulce

14


Średnie


15 min.


2 os.

Składniki
kromka pieczywa tostowego2 sztuki
Rama z olejem z awokado i nutą limonki1 łyżka
szynka dojrzewająca4 plastry
jajko2 sztuki
szparagi4 sztuki
oliwa z oliwek3 łyżki
pieprz
Przygotowanie
Krok 1
Opiecz tosty w tosterze, a następnie posmaruj Ramą z olejem z awokado i nutą limonki.
Krok 2
Ułóż po dwa plastry szynki dojrzewającej na tostach i dodaj wcześniej ugotowane szparagi.
Krok 3
Podgrzej na patelni oliwę z oliwek, wbij jajka i smaż do czasu, aż białka jajek będą ścięte, a żółtka zaczną gęstnieć (ok. 3-4 min).
Krok 4
Usmażone jajka ułóż na tostach. Przypraw odrobiną pieprzu do smaku. Udekoruj np. kiełkami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl