Tradycyjne burrito

Składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • pieprz - 1 szczypta
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • sól - 1 szczypta
  • wołowina - 300 gramów
  • zielona papryka - 1 sztuka
  • sos sojowy - 2 łyżki
  • oliwa - 2 łyżki
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • sok z cytryny - 4 łyżki
  • tortilla - 4 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Oliwę rozetrzyj razem z sosem sojowym i sokiem wyciśniętym z cytryny. Dopraw do smaku.
  2. Mięso umyj, osusz i potnij na małe kawałki. Zalej przygotowaną marynatą i odstaw na ok. 2-3 godziny.
  3. Cebule obierz i posiekaj, papryki oczyść i potnij w kostkę.
  4. Mięso oraz warzywa podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Duś na małym ogniu przez 10-15 minut. Dopraw do smaku.
  5. Farsz wyłóż na tortille. Ciasto zwiń.
  6. Tradycyjne burrito podawaj razem z salsą i guacamole.