Tradycyjne kanapki

Składniki:

  • kromka chleba - 4 sztuki
  • masło - 4 łyżeczki
  • ser żółty - 4 plastry
  • szynka - 4 plastry
  • pomidor - 8 plastrów
  • sól - 2 szczypty
  • pieprz - 2 szczypty
  • cebula - 1 sztuka
  • ogórek konserwowy - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Weź 4 kromki chleba i posmaruj każdą po jednej małej łyżeczce masła. Przygotuj resztę potrzebnych produktów: 4 plastry żółtego sera, 4 plastry szynki, 8 plastrów pomidora, pieprz i sól, cebulę i ogórek konserwowy.
  2. Na kromki chleba nałóż: po jednym plastrze sera żółtego, po jednym plastrze szynki, po dwa plastry pomidora, 3 małe plasterki ogórka konserwowego i pokrojoną w kostkę cebulę ( ilość według upodobania).
  3. Dopraw solą i pieprzem. Kromki przekrój na pół i poukładaj na talerzu. Z reszty składników możesz zrobić sałatkę. Smacznego!!!