Tradycyjne Spaghetti Bolognese
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron spaghetti - 300 gramów
  • mięso mielone mieszane - 300 gramów
  • Fix Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • marchew - 0.5 sztuk
  • pomidory - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • starty parmezan - 2 łyżki
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie i odcedź.
  2. Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Marchew obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj do cebuli i smaż chwilę razem.
  3. Na patelnię dodaj mięso i smaż do momentu zarumienienia. Następnie wlej 250 ml wody.
  4. Do mięsa wsyp zawartość opakowania Knorr, wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień, dodaj pokrojone w kostkę pomidory i gotuj jeszcze 10 minut.
  5. Dodaj makaron, dokładnie wymieszaj z sosem. Gotowe danie nałóż na talerze. Wierzch posyp startym parmezanem.