Tradycyjny angielski pudding świąteczny z lodami

Składniki:

  • świąteczny puding - 200 gramów
  • sok żurawinowy - 100 mililitrów
  • grzane wino - 2 łyżki
  • cukier - 2 łyżeczki
  • prażone płatki migdałów - 2 łyżki
  • wiórki czekoladowe - 1 łyżka
  • Carte d'Or Vanilla - 4 łyżki

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Świąteczny pudding umieść w rondelku i podgrzej na małym ogniu.
  2. Wymieszaj sos żurawinowy, grzane wino i cukier na osobnej patelni. Doprowadź całość do wrzenia i mieszaj przez 2 minuty do połączenia się składników.
  3. Połowę ciepłego puddingu rozłóż do 4 wysokich szklanek do lodów. Wlej do każdej z nich łyżkę gorącego sosu żurawinowego i dodaj po gałce lodów waniliowych Carte d'Or.
  4. Ułóż kolejną warstwę z ciepłego puddingu, sosu żurawinowego i lodów.
  5. Deser posyp prażonymi płatkami migdałów i wiórkami czekolady. Podawaj natychmiast.