Tradycyjny gulasz z oregano

10


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
wołowina500 gramów
Kostka do mięs pieczeniowa Knorr2 sztuki
cebula4 sztuki
zielona fasolka200 gramów
woda1 litr
młoda marchewka1 pęczek
młode ziemniaki małe10 sztuk
świeże oregano0.5 pęczków
sól
olej50 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Wołowinę i cebulę pokrój w kostkę o boku 2 cm. Młodą marchewkę oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Ziemniaki umyj i przekrój wzdłuż na pół.
Krok 2
W szerokim rondlu mocno rozgrzej olej i usmaż mięso. Gdy będzie rumiane, dodaj sól oraz cebulę.
Krok 3
Całość smaż kolejne kilka minut, aż większość płynu wyparuje.
Krok 4
Teraz wlej litr wody i dodaj 2 szt Kostki do mięs pieczeniowe Knorr. Całość gotuj ok. 20 minut.
Krok 5
Po tym czasie dodaj do sosu ziemniaki i marchewkę. Gulasz gotuj, aż składniki zrobią się miękkie i sos zgęstnieje.
Krok 6
Pod koniec gotowania dodaj zieloną fasolkę i posiekane oregano.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl