Przygotowanie |
Krok 1 |
Wołowinę i cebulę pokrój w kostkę o boku 2 cm. Młodą marchewkę oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Ziemniaki umyj i przekrój wzdłuż na pół. |
Krok 2 |
W szerokim rondlu mocno rozgrzej olej i usmaż mięso. Gdy będzie rumiane, dodaj sól oraz cebulę. |
Krok 3 |
Całość smaż kolejne kilka minut, aż większość płynu wyparuje. |
Krok 4 |
Teraz wlej litr wody i dodaj 2 szt Kostki do mięs pieczeniowe Knorr. Całość gotuj ok. 20 minut. |
Krok 5 |
Po tym czasie dodaj do sosu ziemniaki i marchewkę. Gulasz gotuj, aż składniki zrobią się miękkie i sos zgęstnieje. |
Krok 6 |
Pod koniec gotowania dodaj zieloną fasolkę i posiekane oregano. |