Tradycyjny gulasz z oregano
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • wołowina - 500 gramów
  • Kostka do mięs pieczeniowa Knorr - 2 sztuki
  • cebula - 4 sztuki
  • zielona fasolka - 200 gramów
  • woda - 1 litr
  • młoda marchewka - 1 pęczek
  • młode ziemniaki małe - 10 sztuk
  • świeże oregano - 0.5 pęczków
  • sól
  • olej - 50 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Wołowinę i cebulę pokrój w kostkę o boku 2 cm. Młodą marchewkę oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Ziemniaki umyj i przekrój wzdłuż na pół.
  2. W szerokim rondlu mocno rozgrzej olej i usmaż mięso. Gdy będzie rumiane, dodaj sól oraz cebulę.
  3. Całość smaż kolejne kilka minut, aż większość płynu wyparuje.
  4. Teraz wlej litr wody i dodaj 2 szt Kostki do mięs pieczeniowe Knorr. Całość gotuj ok. 20 minut.
  5. Po tym czasie dodaj do sosu ziemniaki i marchewkę. Gulasz gotuj, aż składniki zrobią się miękkie i sos zgęstnieje.
  6. Pod koniec gotowania dodaj zieloną fasolkę i posiekane oregano.