Tradycyjny keks

0


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
jajko4 sztuki
cukier0.5 szklanek
mąka1 szklanka
proszek do pieczenia1 łyżeczka
mak2 łyżki
cukier waniliowy1 opakowanie
bakalie1 szklanka
Przygotowanie
Krok 1
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.
Krok 2
Dodać ubitą pianę z białek, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i makiem.
Krok 3
Na koniec oprószone mąką bakalie.
Krok 4
Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę.
Krok 5
Piec 1 godzinę w temperaturze 180 stopni C.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl