Tradycyjny schab ze śliwką
  • 60 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • Schab w całość, bez kości - 1 kilogram
  • suszone śliwki - 150 gramów
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 2 łyżki
  • olej - 3 łyżki
  • Przyprawa do karkówki Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Schab umyj, oczyść i natrzyj majerankiem.
  2. Za pomocą długiego i cienkiego noża wytnij otwór po środku i przez całą długość mięsa.
  3. W otwór włóż ciasno śliwki.
  4. Przyprawy z opakowania Przyprawy do karkówki Knorr zmieszaj z olejem i natrzyj dokładnie mięso.
  5. Schab umieść w woreczku dołączonym do opakowania Przyprawy do karkówki Knorr i piecz według wskazówek na opakowaniu. Podawaj z ziemniakami lub z kaszą.