Tradycyjny schab ze śliwką

9


Łatwe


60 min.


6 os.

Składniki
Schab w całość, bez kości1 kilogram
suszone śliwki150 gramów
majeranek2 łyżki
olej3 łyżki
Przyprawa do karkówki Knorr1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Schab umyj, oczyść i natrzyj majerankiem.
Krok 2
Za pomocą długiego i cienkiego noża wytnij otwór po środku i przez całą długość mięsa.
Krok 3
W otwór włóż ciasno śliwki.
Krok 4
Przyprawy z opakowania Przyprawy do karkówki Knorr zmieszaj z olejem i natrzyj dokładnie mięso.
Krok 5
Schab umieść w woreczku dołączonym do opakowania Przyprawy do karkówki Knorr i piecz według wskazówek na opakowaniu. Podawaj z ziemniakami lub z kaszą.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl