| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Żółtka jaj utrzeć z cukrem, aż powstanie puszysta masa. |
| Krok 2 |
| Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. |
| Krok 3 |
| Na pianę wlać delikatnie żółtko oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. |
| Krok 4 |
| Wszystko lekko wymieszać. |
| Krok 5 |
| Wlać do tortownicy wysmarowanej Kasią i posypanej tartą bułką. |
| Krok 6 |
| Przestudzone ciasto podzielić na dwie części. |
| Krok 7 |
| Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni C przez około 35 minut. |
| Krok 8 |
| Ugotować budyń z połowy mleka (0,25 litra) i po wystygnięciu połączyć z Kasią. |
| Krok 9 |
| Galaretkę sporządzić według przepisu na opakowaniu. |
| Krok 10 |
| Przygotować szklankę przegotowanej, schłodzonej wody z dodatkiem soku z cytryny. |
| Krok 11 |
| Połową wody nasączyć jedną część biszkoptu. |
| Krok 12 |
| Następnie nasączony biszkopt posmarować kremem budyniowym, a na wierzchu ułożyć połówki truskawek. |
| Krok 13 |
| Przykryć drugą połową biszkoptu i ponownie nasączyć pozostałą wodą. |
| Krok 14 |
| Na ciasto ułożyć truskawki i zalać lekko gęstniejącą galaretką |
| Krok 15 |
| Gotowe ciasto wstawić do lodówki na 1 godzinę. |