Truskawkowa rozkosz
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 120 minut
  •  °C

Składniki:

  • herbatniki - 2 opakowania
  • Kostka do pieczenia Kasia - 2 łyżki
  • mrożone truskawki - 1 opakowanie
  • serek homogenizowany - 300 gramów
  • galaretka truskawkowa - 2 opakowania
  • żelatyna - 2 łyżeczki
  • cukier - 0.75 szklanek
  • śmietana 30% - 0.5 litrów
  • cukier puder - 4 łyżeczki
  • smietana fix - 2 opakowania
  • tarta czekolada - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Herbatniki pokruszyć i połączyć z rozpuszczoną Kasią, wyłożyć nimi okrągłą dużą formę.
  2. Truskawki rozmrozić i zmiksować z cukrem, dodać serki.
  3. Galaretki i żelatynę rozpuścić w szklance wody, po ostudzeniu dodać do masy.
  4. Wszystko wymieszać i wylać na herbatniki.
  5. Wstawić do lodówki.
  6. Ubić śmietanę z cukrem pudrem wymieszanym ze śmietan-fixem.
  7. Wyłożyć śmietanę na masę, posypać tartą czekoladą.