Truskawkowe babeczki
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 25 minut
  • 180 °C

Składniki:

    ciasto
  • Kostka do pieczenia Kasia - 100 gramów
  • cukier - 125 gramów
  • jajko - 2 sztuki
  • mąka - 170 gramów
  • proszek do pieczenia - 10 gramów
  • jogurt naturalny - 100 gramów
  • nadzienie
  • truskawki - 200 gramów
  • posiekane orzechy - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Kostkę do pieczenia Kasia rozpuść w rondelku.
  2. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia.
  3. Jajka utrzyj z cukrem na puch.
  4. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i jogurt.
  5. Na koniec wlej przestudzoną Kasię.
  6. Truskawki pokrój w kostkę i wymieszaj z połową orzechów.
  7. Dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj.
  8. Formę do mufinek wyłóż papierowymi papilotkami.
  9. Ciasto przełóż do papilotek, posyp resztą orzeszków i piecz około 25 minut w 180 st. C (piekarnik: góra-dół).