Trzy kolorowe ptasie mleczko

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

143 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

142 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 szklanka

8 łyżek

3 łyżki

6 sztuk

9 łyżek

2 łyżki

1

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddzielić białka od żółtek.

Krok 2

Żelatynę (9 łyżek) rozpuścić w 0,5 l wody, przelać na 3 osobne pojemniki, po tyle samo żelatyny, odstawić w chłodne miejsce.

Krok 3

Kolor 1: 3 żółtka utrzeć z 3 łyżkami cukru i 10 dag Kasi. Ubić pianę z 2 białek i szczypty soli. Dodać pianę i 1 część żelatyny. Wlać 2 łyżki syropu malinowego Wlać do formy, odstawić do lodówki, aż całkiem stężeje.

Krok 4

Kolor 2: 3 żółtka utrzeć z 3 łyżkami cukru i 10 dag Kasi. Ubić pianę z 2 białek i szczypty soli. Dodać pianę i 1 część żelatyny. Dodać 3 łyżki kakao. Wlać na stężona warstwę nr 1 i odstawić do lodówki.

Krok 5

Kolor 3: Śmietanę ubić z 3 łyżkami cukru, dodać 10 dag Kasi - ubić. Ubić pianę z 2 białek i szczypty soli. Dodać pianę i 1 część żelatyny. Dodać kilka kropel aromatu waniliowego. Wlać na stężoną warstwę na 2 i odstawić do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Trzy kolorowe ptasie mleczko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Trzy kolorowe ptasie mleczko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Trzy kolorowe ptasie mleczko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Trzy kolorowe ptasie mleczko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Trzy kolorowe ptasie mleczko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Trzy kolorowe ptasie mleczko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Trzy kolorowe ptasie mleczko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej