Trzy kolorowe ptasie mleczko

2


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia300 gramów
śmietana kremówka1 szklanka
żelatyna8 łyżek
kakao3 łyżki
jajko6 sztuk
cukier9 łyżek
syrop malinowy2 łyżki
aromat waniliowy1 unit
sól1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Oddzielić białka od żółtek.
Krok 2
Żelatynę (9 łyżek) rozpuścić w 0,5 l wody, przelać na 3 osobne pojemniki, po tyle samo żelatyny, odstawić w chłodne miejsce.
Krok 3
Kolor 1: 3 żółtka utrzeć z 3 łyżkami cukru i 10 dag Kasi. Ubić pianę z 2 białek i szczypty soli. Dodać pianę i 1 część żelatyny. Wlać 2 łyżki syropu malinowego Wlać do formy, odstawić do lodówki, aż całkiem stężeje.
Krok 4
Kolor 2: 3 żółtka utrzeć z 3 łyżkami cukru i 10 dag Kasi. Ubić pianę z 2 białek i szczypty soli. Dodać pianę i 1 część żelatyny. Dodać 3 łyżki kakao. Wlać na stężona warstwę nr 1 i odstawić do lodówki.
Krok 5
Kolor 3: Śmietanę ubić z 3 łyżkami cukru, dodać 10 dag Kasi - ubić. Ubić pianę z 2 białek i szczypty soli. Dodać pianę i 1 część żelatyny. Dodać kilka kropel aromatu waniliowego. Wlać na stężoną warstwę na 2 i odstawić do lodówki.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl