Przygotowanie |
Krok 1 |
Oddzielić białka od żółtek. |
Krok 2 |
Żelatynę (9 łyżek) rozpuścić w 0,5 l wody, przelać na 3 osobne pojemniki, po tyle samo żelatyny, odstawić w chłodne miejsce. |
Krok 3 |
Kolor 1: 3 żółtka utrzeć z 3 łyżkami cukru i 10 dag Kasi. Ubić pianę z 2 białek i szczypty soli. Dodać pianę i 1 część żelatyny. Wlać 2 łyżki syropu malinowego Wlać do formy, odstawić do lodówki, aż całkiem stężeje. |
Krok 4 |
Kolor 2: 3 żółtka utrzeć z 3 łyżkami cukru i 10 dag Kasi. Ubić pianę z 2 białek i szczypty soli. Dodać pianę i 1 część żelatyny. Dodać 3 łyżki kakao. Wlać na stężona warstwę nr 1 i odstawić do lodówki. |
Krok 5 |
Kolor 3: Śmietanę ubić z 3 łyżkami cukru, dodać 10 dag Kasi - ubić. Ubić pianę z 2 białek i szczypty soli. Dodać pianę i 1 część żelatyny. Dodać kilka kropel aromatu waniliowego. Wlać na stężoną warstwę na 2 i odstawić do lodówki. |