|
Składniki | ||
mieszanka sałat | 1 sztuka | |
Majonez Hellmann’s Original | 3 łyżki | |
Ketchup Hellmann's Pikantny | 3 łyżki | |
pomidory malinowe | 200 gramów | |
tuńczyk w zalewie, puszka | 1 sztuka | |
awokado dojrzałe | 1 sztuka | |
dymka ze szczypiorkiem | 1 pęczek | |
natka kolendry | 1 pęczek | |
ocet balsamiczny | 1 łyżka | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
jajka ugotowane na twardo | 4 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Awokado obierz i pokrój w grubą kostkę. Cebulkę dymkę pokrój w piórka, szczypior i kolendrę drobno posiekaj. Pomidorki przekrój na pół, jaja pokrój w grubą kostkę. |
Krok 2 |
W dużej misce pomieszaj ketchup, majonez i ocet balsamiczny , połącz z pozostałymi składnikami. |
Autor: Piotr Murawski |