Tunacado salad – sałatka z tuńczykiem i awokado

19


Łatwe


30 min.


8 os.

Składniki
mieszanka sałat1 sztuka
Majonez Hellmann's Oryginalny3 łyżki
Ketchup Hellmann's Pikantny3 łyżki
pomidory malinowe200 gramów
tuńczyk w zalewie, puszka1 sztuka
awokado dojrzałe 1 sztuka
dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
natka kolendry1 pęczek
ocet balsamiczny1 łyżka
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
jajka ugotowane na twardo4 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Awokado obierz i pokrój w grubą kostkę. Cebulkę dymkę pokrój w piórka, szczypior i kolendrę drobno posiekaj. Pomidorki przekrój na pół, jaja pokrój w grubą kostkę.
Krok 2
W dużej misce pomieszaj ketchup, majonez i ocet balsamiczny , połącz z pozostałymi składnikami.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl