Tunacado salad – sałatka z tuńczykiem i awokado
  • 30 minut
  • 8 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • mieszanka sałat - 1 sztuka
  • Majonez Hellmann's Oryginalny - 3 łyżki
  • Ketchup Hellmann's Pikantny - 3 łyżki
  • pomidory malinowe - 200 gramów
  • tuńczyk w zalewie, puszka - 1 sztuka
  • awokado dojrzałe - 1 sztuka
  • dymka ze szczypiorkiem - 1 pęczek
  • natka kolendry - 1 pęczek
  • ocet balsamiczny - 1 łyżka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
  • jajka ugotowane na twardo - 4 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Awokado obierz i pokrój w grubą kostkę. Cebulkę dymkę pokrój w piórka, szczypior i kolendrę drobno posiekaj. Pomidorki przekrój na pół, jaja pokrój w grubą kostkę.
  2. W dużej misce pomieszaj ketchup, majonez i ocet balsamiczny , połącz z pozostałymi składnikami.