Tuńczyk z koprem włoskim
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • świeży tuńczyk - 400 gramów
  • pomidory koktajlowe - 100 gramów
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżka
  • koper włoski - 100 gramów
  • limonka - 1 sztuka
  • białe wino - 50 mililitrów
  • świeża bazylia - 1 łyżka
  • świeży estragon - 1 łyżka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • oliwa z oliwek - 50 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój mięso z tuńczyka na 4 steki. Posyp przyprawą Knorr, zalej białym winem i skrop paroma kroplami soku z limonki.
  2. Pokrój koper włoski w plastry, pomidorki koktajlowe przekrój na pół, czosnek posiekaj.
  3. Pokrojone składniki dodaj do ryby wraz z bazylią i estragonem, po czym zalej oliwą z oliwek.
  4. Podziel całość na 4 równe porcje. Zawiń każdą z nich w folię aluminiową, tworząc „pakieciki” i ułóż na gorącym grillu. Grilluj przez około 20 minut, następnie podawaj.