Tuńczyk z koprem włoskim

7


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
świeży tuńczyk400 gramów
pomidory koktajlowe100 gramów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżka
koper włoski100 gramów
limonka1 sztuka
białe wino50 mililitrów
świeża bazylia1 łyżka
świeży estragon1 łyżka
ząbek czosnku1 sztuka
oliwa z oliwek50 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój mięso z tuńczyka na 4 steki. Posyp przyprawą Knorr, zalej białym winem i skrop paroma kroplami soku z limonki.
Krok 2
Pokrój koper włoski w plastry, pomidorki koktajlowe przekrój na pół, czosnek posiekaj.
Krok 3
Pokrojone składniki dodaj do ryby wraz z bazylią i estragonem, po czym zalej oliwą z oliwek.
Krok 4
Podziel całość na 4 równe porcje. Zawiń każdą z nich w folię aluminiową, tworząc „pakieciki” i ułóż na gorącym grillu. Grilluj przez około 20 minut, następnie podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl