| |||||||||
| Składniki | ||
| świeży tuńczyk | 400 gramów | |
| pomidory koktajlowe | 100 gramów | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżka | |
| koper włoski | 100 gramów | |
| limonka | 1 sztuka | |
| białe wino | 50 mililitrów | |
| świeża bazylia | 1 łyżka | |
| świeży estragon | 1 łyżka | |
| ząbek czosnku | 1 sztuka | |
| oliwa z oliwek | 50 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pokrój mięso z tuńczyka na 4 steki. Posyp przyprawą Knorr, zalej białym winem i skrop paroma kroplami soku z limonki. |
| Krok 2 |
| Pokrój koper włoski w plastry, pomidorki koktajlowe przekrój na pół, czosnek posiekaj. |
| Krok 3 |
| Pokrojone składniki dodaj do ryby wraz z bazylią i estragonem, po czym zalej oliwą z oliwek. |
| Krok 4 |
| Podziel całość na 4 równe porcje. Zawiń każdą z nich w folię aluminiową, tworząc „pakieciki” i ułóż na gorącym grillu. Grilluj przez około 20 minut, następnie podawaj. |
| Autor: przepisy.pl |