|
Składniki | ||
świeży tuńczyk | 400 gramów | |
pomidory koktajlowe | 100 gramów | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżka | |
koper włoski | 100 gramów | |
limonka | 1 sztuka | |
białe wino | 50 mililitrów | |
świeża bazylia | 1 łyżka | |
świeży estragon | 1 łyżka | |
ząbek czosnku | 1 sztuka | |
oliwa z oliwek | 50 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pokrój mięso z tuńczyka na 4 steki. Posyp przyprawą Knorr, zalej białym winem i skrop paroma kroplami soku z limonki. |
Krok 2 |
Pokrój koper włoski w plastry, pomidorki koktajlowe przekrój na pół, czosnek posiekaj. |
Krok 3 |
Pokrojone składniki dodaj do ryby wraz z bazylią i estragonem, po czym zalej oliwą z oliwek. |
Krok 4 |
Podziel całość na 4 równe porcje. Zawiń każdą z nich w folię aluminiową, tworząc „pakieciki” i ułóż na gorącym grillu. Grilluj przez około 20 minut, następnie podawaj. |
Autor: przepisy.pl |