| |||||||||
| Składniki | ||
| tuńczyk z puszki | 150 gramów | |
| Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
| żółte papryki | 3 sztuki | |
| pokrojone na plastry pomidory | 4 sztuki | |
| świeże liście bazylii | 3 sztuki | |
| oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia | 4 łyżki | |
| grzanki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Oczyść papryki i pokrój na mniejsze kawałki. |
| Krok 2 |
| Kawałki papryki ułóż na blasze, skrop oliwą i piecz w piekarniku z funkcją grilla w temperaturze 220 stopni przez 10 minut (papryka powinna się lekko zrumienić i pozostać krucha). Odstaw do ostygnięcia. |
| Krok 3 |
| Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu. |
| Krok 4 |
| Na półmisku ułóż tuńczyka, pomidory, paprykę. Posyp liśćmi bazylii oraz grzankami, polej sosem. Od razu podawaj. |
| Autor: przepisy.pl |