Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami

6


Łatwe


15 min.


6 os.

Składniki
tuńczyk z puszki150 gramów
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr1 opakowanie
żółte papryki3 sztuki
pokrojone na plastry pomidory 4 sztuki
świeże liście bazylii3 sztuki
oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia4 łyżki
grzanki
Przygotowanie
Krok 1
Oczyść papryki i pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 2
Kawałki papryki ułóż na blasze, skrop oliwą i piecz w piekarniku z funkcją grilla w temperaturze 220 stopni przez 10 minut (papryka powinna się lekko zrumienić i pozostać krucha). Odstaw do ostygnięcia.
Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu.
Krok 4
Na półmisku ułóż tuńczyka, pomidory, paprykę. Posyp liśćmi bazylii oraz grzankami, polej sosem. Od razu podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl