Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami
  • 15 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • tuńczyk z puszki - 150 gramów
  • Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • żółte papryki - 3 sztuki
  • pokrojone na plastry pomidory - 4 sztuki
  • świeże liście bazylii - 3 sztuki
  • oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia - 4 łyżki
  • grzanki

Sposób przygotowania:

  1. Oczyść papryki i pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Kawałki papryki ułóż na blasze, skrop oliwą i piecz w piekarniku z funkcją grilla w temperaturze 220 stopni przez 10 minut (papryka powinna się lekko zrumienić i pozostać krucha). Odstaw do ostygnięcia.
  3. Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu.
  4. Na półmisku ułóż tuńczyka, pomidory, paprykę. Posyp liśćmi bazylii oraz grzankami, polej sosem. Od razu podawaj.