|
Składniki | ||
tuńczyk z puszki | 150 gramów | |
Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
żółte papryki | 3 sztuki | |
pokrojone na plastry pomidory | 4 sztuki | |
świeże liście bazylii | 3 sztuki | |
oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia | 4 łyżki | |
grzanki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Oczyść papryki i pokrój na mniejsze kawałki. |
Krok 2 |
Kawałki papryki ułóż na blasze, skrop oliwą i piecz w piekarniku z funkcją grilla w temperaturze 220 stopni przez 10 minut (papryka powinna się lekko zrumienić i pozostać krucha). Odstaw do ostygnięcia. |
Krok 3 |
Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu. |
Krok 4 |
Na półmisku ułóż tuńczyka, pomidory, paprykę. Posyp liśćmi bazylii oraz grzankami, polej sosem. Od razu podawaj. |
Autor: przepisy.pl |