Tuńczyk z pomidorami

11


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
świeży tuńczyk0.75 kilogramów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżeczka
pomidory5 sztuk
Czerwona marynowana papryka - słoik1 sztuka
ząbek czosnku3 sztuki
cebula1 sztuka
szampan2 szklanki
koncentrat pomidorowy1 łyżka
oliwa z oliwek40 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Tuńczyka skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na 10 minut.
Krok 2
Czosnek i cebulę pokrój w plastry i smaż w rondlu. Paprykę i pomidory pokrój w mniejsze kawałki i dodaj do rondla.
Krok 3
Podlej białym winem, dodaj koncentrat pomidorowy i duś przez 15 minut.
Krok 4
Dodaj tuńczyka. Całość duś kolejne 15 minut. Sos powinien zgęstnieć, a tuńczyk zachować soczystość. Podawaj z bagietką.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl