Turecka zapiekanka

Składniki:

  • cukinia - 2 sztuki
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 2 łyżki
  • pomidor - 5 sztuk
  • cebula - 3 sztuki
  • ząbek czosnku - 3 sztuki
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • tarta bułka - 2 łyżki
  • olej słonecznikowy do smażenia
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • cukier do smaku

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Cukinie pokroić w talarki. Cebulę i czosnek posiekaj, pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w plastry.
  2. Cukinię podsmażyć na patelni na złoty kolor, dopraw Delikatem Knorr.
  3. Na tej samej patelni zeszklij cebulę i czosnek.
  4. W żaroodporne naczynie włożyć połowę cebuli z czosnkiem i przełożyć cukinią.
  5. Na wierzch ułożyć pomidory, posypać bułką tartą. Nagrzać piekarnik do temperatury 180 stopni i zapiekać przez 40 minut.